IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондовете на Алианц с 2 млн. лв. в облигации на Lehman към края на 2007

Борис Бонкин, началник отдел "Инвестиции" в ПОД Алианц България, заяви за Investor.bg, че своевременно са предприети мерки за ограничаване на рисковите инвестиции

13:35 | 23.09.08 г.
Фондовете на Алианц с 2 млн. лв. в облигации на Lehman към края на 2007

Пенсионните фондове на ПОД Алианц България имат вложения от 2,266 млн. лв. в облигации на фалиралата Lehman Brothers, към 31 декември 2007 г., показва справка в портфейла на фондовете публикувана в "Коментари".

Към 31 декември 2007 г. с най-много вложения в облигации на Lehman Brothers е бил ДПФ Алианц България с 1,227 млн. лв., следван от УПФ Алианц България с 661 хил. лв. и ППФ Алианц България с 378 хил. лв.

В портфейлите на пенсионните фондове към 31 декември 2007 г. има и облигации на Merril Lynch и Bank Of America, показват още данните, публикувани на сайта на пенсионно-осигурителното дружество.

Свързахме се с Борис Бонкин, началник отдел "Инвестиции" в ПОД Алианц България, за коментар на портфейла от щатски банкови облигации на пенсионните фондове.

Г-н Бонкин, към днешна дата притежавате ли облигации на Lehman Brothers и за колко лв.  по цена на придобиване и текуща пазарна цена?

Докато не бъдат публикувани официално портфейлите от КФН към края на  годината, не смятам, че е редно да коментираме това. Всички пенсионни  дружества подлежат на регулация от КФН и всяка подобна информация би била в  нарушение на наредбите. В края на годината заинтересуваните лица ще могат да  видят структурата на портфейла ни.

Към днешна дата притежавате ли облигации на други американски банки и за колко лв. по цена на придобиване и текуща пазарна цена?

Мога само да кажа, че бяха предприети мерки своевременно в тази връзка. В  момента нямаме рискови инвестиции на американския пазар. Все пак портфейлите, които са публикувани към декември 2007 са от преди повече от 9 месеца, през което време ние предприехме всички мерки за ограничаване на риска, което проличава и в нивата на постигнатите доходности на пенсионния пазар. Нека изчакаме края на годината, когато ще могат всички заинтересувани лица да видят каква ни е експозицията в подобни облигации и как сме защитили
интересите на нашите клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още