IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започна делото срещу Валентин Димитров

Вальо Топлото заедно с други четирима бивши служители на „Топлофикация" са подсъдими за присвояване на около шест милиона лева от дружеството

12:04 | 23.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Започна делото срещу Валентин Димитров

Софийски градски съд (СГС) днес даде ход на делото срещу бившия директор на столичната „Топлофикация" Валентин Димитров (Вальо Топлото), съобщи БТА. Той, заедно с друг бивш началник на „Топлофикация“ - Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова са подсъдими за присвояване на около шест милиона лева от дружеството.

Стоилова е собственик на фирма „Шибър“. Според прокуратурата посредством тази фирма е източвана „Топлофикация-София“. Прокуратурата обвини Рогачев, Антонов, Стоилова и Абланска, след като откри, че Димитров има сейфове в Пощенска банка.

По време на заседанието на съда всички подсъдими са казали, че разбират в какво са обвинени, с изключение на Емил Антонов, който е заявил, че не знае защо е обвинен. Нито един от подсъдимите днес не се е признал за виновен.

От своя страна, „Топлофикация“ е подала молба по делото да бъде предявен и граждански иск в размер на 5 936 032 лева, но съдът не го е конституирал, тъй като молбата е подадена неправилно и затова дружеството може да търси парите си от петимата подсъдими по отделно гражданско дело.

Един от адвокатите на Валентин Димитров днес по време на заседанието е поискал обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения, тъй като, според адвоката, в него не били посочени конкретни дати кога са извършени престъпленията, за които е обвинен Димитров. Съдът обаче е отказал да върне делото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още