IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Чиновниците се оплакват от стрес и ниски заплати

Основните предимства, посочени от интервюираните, засягат естеството на самата работа

13:51 | 19.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Чиновниците се оплакват от стрес и ниски заплати

Разнообразието на дейностите и екипният характер на работата са най-често сочените предимства на работата в държавната администрация, а нивото на заплащане е най-неудовлетворителният аспект за служителите. Това сочат данните от проучвания, свързани с управлението на човешките ресурси в държавната администрация.

Според интервюираните факторите, които водят до стрес в работата, им е натовареността на работния процес и високото напрежение на работното място. Заедно с недостатъчното заплащане това са основните причини за напускане на структурите на държавната администрация.

Основните предимства, посочени от интервюираните, засягат естеството на самата работа. Служителите оценяват най-високо разнообразието, значимостта на изпълняваните от тях дейности и екипния характер на работата.

Като стимулиращи фактори са посочени материалните награди за добре свършена работа и допълнителните работни заплати. Мотивиращи фактори са и добрият микроклимат, възможностите за повишаване на квалификацията и професионалната подкрепа за развитие.

Повечето хора декларират висока или много висока удовлетвореност от работата, но основният демотивиращ фактор е заплащането.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още