IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсата отново разширява ценовите диапазони с 30 на сто

Промените важат само за днес

10:07 | 19.09.08 г.
Борсата отново разширява ценовите диапазони с 30 на сто

Ценовите диапозони, които предизвикват прекъсвания за нестабилност, се разширяват с 30 на сто за днес, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Според правилника на борсата в извънредни ситуации, породени от събития или обстоятелства със съществено значение за международните финансови пазари и имащи отношение към пазарите на борсата, с решение на Изпълнителния директор, а в негово отсъствие – от директора по търговия, в рамките на максимум една търговска сесия диапазоните за финансовите инструменти могат да бъдат допълнително разширени с 30 (тридесет) на сто. За всеки такъв случай борсовите членове биват уведомени посредством системата.

Според правилника за емисиите акции, допуснати до официалния пазар, динамичният ценови диапазон е 5 на сто спрямо референтната цена, а статичният е 10 на сто спрямо последната цена, постигната на аукцион. Това означава, че за днес динамичният диапазон ще е 6,5% спрямо референтната цена, а статичният – 13% спрямо последната цена, постигната на аукцион.

За емисиите акции, допуснати до неофициалния пазар и търгуващи се непрекъснато, включително и за акциите, издадени от дружества със специална инвестиционна цел, динамичният ценови диапазон е 10 на сто спрямо референтната цена, а статичният е 20 на сто спрямо последната цена, постигната на аукцион. Така динамичният диапазон за емисиите на неофициален пазар и тези на сегмента на дружествата със специална инвестиционна цел се увеличава до 13% спрямо референтната цена, а статичният – до 26 на сто.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още