IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Апостолов: Ефектът от кризата ще е индиректен у нас

Инфраструктурата на българския капиталов пазар е стабилна и добре развита, казва председателят на КФН

09:20 | 19.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Апостолов: Ефектът от кризата ще е индиректен  у нас

Предвид стабилната макрорамка, благоприятната данъчна среда, растящата производителност може да се предположи, че ефектът от кризата на международните финансови пазари ще бъде по-скоро индиректен за България. Това каза пред БТА председателят на Комисията за финансов надзор Апостол Апостолов, запитан как финансовата криза ще се отрази на икономиката на България.

В значителна степен кризата се отнася основно към глобалните инвеститори и тя предопределя пазарното им поведение и съответно инвестиционните им стратегии, допълни Апостолов.

Инфраструктурата на българския капиталов пазар е стабилна и добре развита, с ефективно работещи институции и борса, с изградени пазарни механизми, гарантиращи нормалния процес на инвестиране на капиталовия пазар, каза Апостол Апостолов.

Движенията на пазара, периодите на спад или растеж са нормални процеси, характерни за капиталовите пазари. Естествено е в ситуация на сериозен спад на фондовите пазари по света инвеститорите да реагират и съответно да наблюдаваме значително понижение и на нашия капиталов пазар, посочи председателят на Комисията за финансов надзор.

Преди няколко дни Апостолов коментира пред Investor.bg настоящата ситуация на борсов спад с думите „Всичко, което не ни убива, ни прави по-силни“ и заяви, че един нов цикъл на повишаване на оборотите на международните пазари ще направи и нашия пазар интересен за инвеститорите при изградената досега база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 19.09.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още