IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕБВР: За България е добре, че е донякъде изолирана от финансовата криза

Тук има стабилни банки, които не са засегнати от кризата, смята директорът на банката за България

17:47 | 18.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
ЕБВР: За България е добре, че е донякъде изолирана от финансовата криза

Картината на световната финансова сцена като цяло не е хубава, дори анализаторите предвиждат влошаване, но за България е добре, че донякъде е изолирана от тази криза и има стабилни банки, които не са засегнати от нея. Това каза днес във Варна Джеймс Хислоп, директор за България на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Хилсоп допълни, че банката ще финансира някои от важните инфраструктурни проекти в община Варна. „Като некомерсиална банка ЕБВР ще подкрепи финансово проекти във Варна, които биха я превърнали в равнопоставен град на останалите в градове в Европа“, каза той.

Джеймс Хислоп потвърди, че това е част от новата им стратегия – да подпомагат повече местната власт в реализирането на проекти, свързани с пътища, градски транспорт, отпадни води и битови отпадъци, както и изграждане на канализации.

В същото време той сподели, че е бил за последно във Варна през 1993 г. и вижда огромна разлика в положителна посока за тези 15 години.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още