IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

2be инвестира 2 млн. евро в Македония тази година

Компанията е подписала договор за партньорство с T-Mobile и планира да има над 20 магазина в съседната страна до края на годината

15:06 | 18.09.08 г.
2be инвестира 2 млн. евро в Македония тази година

Общо 2 млн. евро планира да инвестира тази година в експанзията си в Македония българската верига магазини за мобилни технологии и услуги 2be, съобщи на пресконференция днес Станислава Арнаудова, изпълнителен директор на компанията. Плановете са до края на годината 2be да има над 20 работещи магазина и 130 служители в Македония. 

До момента в навлизането на македонския пазар са инвестирани 750 хил. евро. Миналата година там е създадена фирма и е открит първият магазин, като вече има 13 работещи магазина и централен офис в Скопие. За веригата в Македония работят 65 души, чийто брой компанията планира да удвои тази година до над 130 човека.

Компанията е подписала и договор за партньорство с водещия мобилен оператор на македонския пазар T-Mobile. Операторът държи 70% от пазара и има 1,2 млн. абонати, уточни изпълнителният директор на веригата за Македония Златко Нешовски. Магазините в Македония са кобрандирани с T-Mobile, като в тях ще се предлагат всички продукти и услуги на мобилния оператор.

Що се отнася до навлизането на марката в Румъния, каквито намерения компанията обяви още през 2006 г., Арнаудова коментира, че възможностите още се проучват, защото Румъния е по-голям пазар, който изисква повече време. В момента се прави due dilligence на една компания там, допълни тя.

В България към момента веригата има 120 магазина в 56 града и над 1000 служители. През миналата година е инвестирала над 4 млн. лв. в разширяване на магазинната си мрежа у нас. Приходите й за 2007 г. нараснаха с 30% до 83 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 19.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още