IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Орешарски: Кризата в САЩ няма да повлияе пряко на българската икономика

Европа вече намали темповете си на растеж, но прогнозите не са драматични и толкова пряко влияние на кризата едва ли ще има, което ни прави умерени оптимисти, добави министърът

12:09 | 18.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Орешарски: Кризата в САЩ няма да повлияе пряко на българската икономика

Финансовата криза в САЩ няма да повлияе пряко на българската икономика, коментира днес пред журналисти министърът на финансите Пламен Орешарски.

Нямаме достатъчно информация за състоянието на големите финансови институции и за глобалните пазари и затова не може да се даде еднозначен отговор докога ще продължи икономическата криза, каза Орешарски, цитиран от БТА.

Европа вече намали темповете си на растеж, но прогнозите не са драматични и толкова пряко влияние на кризата едва ли ще има, което ни прави умерени оптимисти, добави той.

Не се очаква намаляване на икономическия ръст у нас през тази година, но за следващата може да има леко връщане назад, посочи Пламен Орешарски. Той прогнозира спадане на инфлацията, като до края на годината тя ще бъде под 10 процента.

Още по темата:

Анализатори: Финансовата криза ще увеличи непрозрачните инвестиции у нас

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още