IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Костинброд ремонтира пътища за 5 млн. лв.

Община Костинброд ще изготви до края на годината документацията за обявяване на тръжна процедура за избор на фирми-изпълнители на проекта по Закона за обществените поръчки

12:03 | 18.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Костинброд ремонтира пътища за 5 млн. лв.

Община Костинброд и Министерство на регионалното развитие и благоустройството подписаха договор на стойност 4,989 млн. лв. за рехабилитация на общинска пътна мрежа, съобщиха от общината.

Проектът ще бъде финансиран изцяло по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г. и е по процедура по Схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за устойчиво и интегрирано местно развитие чрез рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа”.

Със средствата ще бъде направен основен ремонт на четвъртокласната пътна мрежа в общината, в която са включени пътищата Костинброд – Петърч - Безден, Голяновци - Драговищица, Градец – Царичина – Чибаовци, с. Дреново, обясни кметът на общината Красимир Кунчев. Това са пътища, които не са ремонтирани от десетилетия.

Община Костинброд ще изготви до края на годината документацията за обявяване на тръжна процедура за избор на фирми-изпълнители на проекта по Закона за обществените поръчки, уточниха от общината.

Очаква се ремонтните дейности да започнат в началото на 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още