IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Кърджали-Табак“ остава на пазара

В момента дружеството е в намален състав, но се правят подготовката за изкупвателната кампания и ремонтът на основните производствени мощности

09:40 | 17.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
„Кърджали-Табак“ остава на пазара

Приватизираното през март 2008 г. от турския бизнесмен Фуат Гювен кърджалийско тютюнево дружество запазва предмета си на дейност - изкупуване и преработка на ориенталски тютюни от Източните Родопи.

За разлика от миналата година, през която изкупената суровина бе изпратена за преработка в Плевенско, от тази есен заводската манипулация ще се извършва в цех номер 2 на „Кърджали-Табак“. Това съобщи за БТА изпълнителният директор Юмер Юмер.

В момента дружеството е в намален състав, но се правят подготовката за изкупвателната кампания и ремонтът на основните производствени мощности. Законовият срок за началото на кампанията е 1 ноември, но той е обвързан и с климатичните условия. Ако времето през есента е с по-висока влажност, то това ще скъси и дните за подготовката на балите в домашни условия, казва Юмер.

Заради горещото лято и засушаването като количество тазгодишната реколта е по-малка, но със значително по-високо качество, отчитат експертите. По прогнозни разчети налице са възможностите „Кърджали-Табак“ да изкупи и преработи 2000 тона продукция.

По думите на Юмер конкуренцията в Източните Родопи е много голяма. На пазарите през есента излизат 7-8 търговски дружества, най-сериозни сред тях са „Сокотаб“, „Алайнс Уан“, но кърджалийското има дългогодишни традиции и след раздържавяването си отново ще се стреми към завоюването на челни позиции, твърди Юмер Юмер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още