IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

През седмицата стартира търговията с новите акции на Билборд АД

Във вторник ще се проведе ОСА на СБС и на Армейски Холдинг

08:39 | 15.09.08 г.
През седмицата стартира търговията с новите акции на Билборд АД

Днес ще се проведе аукцион за неизползваните права от увеличението на капитала на Арко Тауърс АДСИЦ, като на него ще бъдат предложени само 2 права.

Дружеството планира да увеличи капитала си от 650 хил. на 780 хил. лв. чрез издаване на 130 хил. акции с номинална стойност 1 лев и емисионна цена 113 лева.

Днес ще се проведе и ОСА на Завод за шлифовъчни машини АД, на което ще се гласува за разпределяне на финансовия резултат за миналата година.

Във вторник ще се проведе ОСА и на Специализирани Бизнес Системи (СБС) АД и на Армейски Холдинг АД.

На 17 септември, сряда, е крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала на Пи Ар Си АДСИЦ. Последното планира да увеличи капитала си от 65 на 585 хил. лв. чрез издаване на 520 хил. акции с номинал 10 лева и емисионна стойност 10 лева.

В сряда стартира търговията с новите акции от увеличението на капитала на Билборд АД. Дружеството увеличи капитала си със собствени средства от 7,5 на 15 млн. лв. чрез издаване на 7,5 млн. нови акции с номинал 1 лев.

Също в сряда ще стартира търговията с акциите на Болкан Пропърти Инструментс АДСИЦ. Размерът на емисията на дружеството е разпределена в 65 000 акции с номинална стойност 10 лева. Присвоеният борсов код е BLC.

В четвъртък ще се проведе ОСА на ХД Дунав и на ТБ Корпоративна търговска банка АД. Акционерите на банката ще гласуват по проект дивидент за миналата година да не се изплаща.

В петък стартира търговията с правата на Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ. Същото възнамерява да увеличи капитала си от 500 на 10 млн. лв. чрез издаване на 9,5 млн. акции с номинална стойност 1 лев и емисионна цена 1,09 лева.

В петък ще има и ОСА на Велпа-91 АД. На събранието ще бъде представен анализ на финансовите резултати на дружеството за периода до провеждане на ОСА като на същото ще се вземе решение за търсене на отговорност на виновните физически и юридичестки лица, включително членове на СД за причинените вреди и пропуснати ползи на дружеството от техните действия или бездействия.

Освен това ще се вземе решение за предявяване на искове за търсене на отговорност от виновните физически и юридически лица, включително членове на СД, в частност "Нореком ГМБХ внос и износ" ООД с адрес Германия, гр. Франкфурт на Майн, Боерзенплац 13-15, чуждестранно юридическо лице и мажоритарен акционер, за причинените вреди и пропуснатите ползи на дружеството от техни действия или бездействия и нарушения на ЗППЦК, ТЗ и другите закони и Устава на дружеството.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още