IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 13 септември

09:56 | 13.09.08 г.
Преглед на печата за 13 септември

"Булгаргаз" затвори крана за четири града

в. Сега

"Булгаргаз" спря подаването на синьо гориво вчера на четири топлофикации - във Враца, Плевен, Велико Търново и Бургас. И четирите са собственост или са контролирани от бизнесмена Христо Ковачки. Спорът с него е за неплатени доставки на гориво.
Диспечерите на държавната газова компания не са съобразили, че в два от градовете - Бургас и Велико Търново, местната мрежа е така изградена, че тръбата минава първо през топлофикационното дружество, а след това захранва абонатите на местните дружества на "Овергаз Инк.". Заради това и потребителите на природен газ там са останали без гориво вчера. "В Бургас потреблението ни е 28 000 кубика дневно. Местната топлофикация просто ги е изконсумирала и за нашето дружество там не е останало нищо, без въобще да имаме нещо общо с финансовите им спорове", каза пресаташето на "Овергаз" Нери Терзиева. По същата причина бургазлии усетиха едва в късния следобед, че остават без топла вода. "Ще търсим правата си пред ДКЕВР и обезщетения за пропуснатите ползи и претърпените вреди", каза пред БТА шефът на газовото дружество в Бургас Златин Димов.

Телекоми недоволстват срещу нови такси за разговори

в. Новинар

Мобилните оператори „Мобилтел” и „Глобул” обвиниха в тайно споразумение Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и БТК. От телекомите съобщиха, че КРС е поискала всички телекомуникационни компании да намалят тарифите за разговори от мобилен телефон към домашен и от домашен към мобилен, защото това ще облагодетелства конкурентите им от "Вивател". Причината за това е, че "Вивател" и БТК работят заедно и телекомът няма да претърпи сериозни загуби от намалението на цените.

Стопани надписвали нивите си, за да получат повече помощи от ЕС

в. Новинар

Земеделските производители, които допускат грешки при декларирането на земята си в специалната информационна система, където се съхраняват данни за размера на нивите, могат да имат сериозни проблеми при изплащането на помощите от Европейския съюз. Стопаните надписват в декларациите, които подават пред фонда, че обработват по-големи парцели от реалното.
Това съобщи вчера изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) и разплащателната агенция Атанас Кънчев по повод проблемите с отчитането на обработваемите парцели, засечени при последните проверки в страната.

Над 100 индустриални зони у нас до 2012 г.

в. Стандарт

До четири години в България трябва да бъдат изградени над 100 индустриални зони по модел на Русе. Това каза в дунавския град министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Той посочи, че в момента в страната ни има 24 такива зони, в които са инвестирани 18 милиона евро. За строежа на останалите са заделени други 120 милиона евро.

Министър Димитров бе в Русе по случай откриването на френския завод за производство на авточасти “Монтюпе”. На церемонията присъстваха още премиерът Сергей Станишев и външният министър Ивайло Калфин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още