IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БТК отвръща на удара, Мтел и Глобул били монополистите

Решението на КРС е първият реален опит за въвеждане на регулация по отношение на мобилните оператори с господстващо положение, а именно Мтел и Глобул, твърдят от БТК

16:53 | 12.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
БТК отвръща на удара, Мтел и Глобул били монополистите

Решението, което Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) взе вчера във връзка с анализа на пазарите на едро на фиксирани и мобилни мрежи, е първата стъпка от страна на регулатора за последните 10 години, с която се прави реален опит за въвеждане на регулация по отношение на мобилните оператори с господстващо положение на българския пазар, а именно Мтел и Глобул.

Това се казва в официално становище на Българската телекомуникационна компания (БТК), разпространено днес. Малко по-рано от Мтел обвиниха КРС, че действа в ущърб на Мтел и Глобул и съответно в услуга на БТК.

Поради липса на регулация до момента цените за взаимно свързване както между мобилни, така и между мобилни и фиксирани мрежи са най-високите в Европа, се казва в съобщението на БТК. Дори и след решението на КРС от вчера за намаляване на цените, последните са все още най-високи в Европа. Всичко това се поема единствено и само от крайните потребители.

Следва да се отбележи, че мерките в решението на КРС от вчера, засягат значително и БТК, доколкото те ще доведат до съществено намаляване на цените на всички услуги на едро, които предлага компанията, твърдят от БТК.

Въпреки това обаче БТК изцяло подкрепя мерките и усилията на КРС в посока намаляване на тези цени, защото те съответстват на европейската практика и в най-голяма степен – на интересите на българския гражданин, се казва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още