IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Масови проверки на търговски обекти в София, 40 вече са под наблюдение

д контрола на инспекторите са борси, складове на едро, складове за строителни материали, бетонови възли, мебелни магазини и др.

14:28 | 11.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Масови проверки на търговски обекти в София, 40 вече са под наблюдение

40 екипа от ТД на НАП София град започнаха постоянно наблюдение над търговски обекти в столицата, които са високооборотни и имат голям брой нает персонал, съобщиха от Националната агенция за приходите. 

В проверките са включени инспектори от различни звена на дирекцията – оперативни проверки, обслужване и проверки.

Масираното присъствие на инспекторите в търговските обекти е с цел да се противодейства на опитите за нарушаване на данъчното и осигурително законодателство.

Под контрола на инспекторите са борси, складове на едро, складове за строителни материали, бетонови възли, мебелни магазини, обекти за търговия на дребно, бензиностанции, паркинги, ресторанти, нощни клубове и дискотеки.

Определени са 200 обекта, като в 40 от тях вече тече проверка и наблюдение. В хода на кампанията обхватът на проверяваните ще бъде разширен - ще бъдат включени нови обекти както от посочените по-горе сфери на дейност, така от други. В същото време обекти, при които не се установяват нарушения, ще отпаднат от наблюдение. Контролът ще е денонощен, включително и през почивните дни.

Ще се следи и дали проверяваните търговци не са длъжници на НАП. В такива случаи публичните изпълнители на дирекцията ще запорират касовата наличност на обекта за деня. Собствениците ще бъдат задължени до края на следващия работен ден да внесат парите по сметката на приходната администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още