IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Купувачът на TV2 и Ринг ТВ с най-големи шансове за bTV?

Според информация на Dow Jones медията се оценява на 600-700 млн. евро

18:59 | 10.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Купувачът на TV2 и Ринг ТВ с най-големи шансове за bTV?

Central European Media Enterprises Ltd. (CME), която в края на юли обяви, че купува 80% от телевизионните канали TV2 и Ринг ТВ за 172 млн. долара, е с най-големи шансове за придобиването и на bTV. Това съобщава агенция Dow Jones, позовавайки се на свои анонимни източници, близки до преговорите за предстоящата сделка.

Според тях националната телевизия се оценява на между 600 и 700 млн. евро. Оферти ще се приемат до 8 октомври.

Настоящият собственик на bTV е News Corp., която притежава и Dow Jones.

Миналата седмица германски медии съобщиха, че интерес към българската телевизия има и RTL Group, която била готова да плати за медията 1,1 млрд. долара. Според информацията News Corp. ще се опита да приключи продажбата до края на тази година.

Това би била поредната голяма сделка в медийния бизнес у нас, след като бе обявено придобиването на TV2 и Ринг ТВ, а шведската MTG даде 620 млн. евро за Нова телевизия.

Central European Media Enterprises присъства с телевизионни канали в шест държави от Централна и Източна Европа. Акциите й се търгуват на NASDAQ и на борсата в Прага. В началото на годината от компанията заявиха за Investor.bg, че проявяват интерес към Балканския полуостров, без да назовават конкретно България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още