IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И на второто Общо събрание на Арома не се явиха акционери

Със съдебна заповед е забранено упражняването на права по акциите на Арома АД, едно от които права е правото на глас, а борсовата търговия с акции на дружеството е преустановена

16:15 | 09.09.08 г.
И на второто Общо събрание на Арома не се явиха акционери

Насроченото за днес Общо събрание на Арома АД при условията на спадащ кворум не се проведе поради неявяването на акционери или техни пълномощници, показва съобщение в Бюлетин Investor.bg.

Днешното събрание бе втората дата за провеждане на събрание, след като на 25 август 2008 г. също не се явиха акционери. Със съдебна заповед е забранено упражняването на права по акциите на Арома АД, едно от които права е правото на глас, а борсовата търговия с акции на дружеството е преустановена.

Точка в дневния ред предлагаше за гласуване решение за отправяне на търгово предложение от страна на Арома, в качеството му на акционер, притежаващ 121 105 акции, представляващи 7,10% от капитала на Астера козметикс АД, за придобиване на останалите 1 584 601 броя акции (до 100%) от капитала на последното при цена 9,8 лева за брой, или за общо 15 529 089 лева.

Търговото предложение бе регистрирано за потвърждение в Комисията за финансов надзор на 30 юни 2008 г., като, в случай че беше потвърдено от надзорната институция, то същото щеше да бъде валидно от датата на овластяването на Управителния съвет на Арома АД от свиканото на 25 август 2008 г. КФН обаче наложи временна забрана за въпросното търгово предложение.

Свързани компании:

Астера козметикс АД(AC2)

Арома АД(AROM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още