IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лицензираните инвестиционни посредници се увеличиха с два до общо 85

Издадените днес лицензи са на Адамант Кепитъл Партнърс АД, гр. София и АВС финанс ЕАД, гр. София

15:05 | 09.09.08 г.
Лицензираните инвестиционни посредници се увеличиха с два до общо 85

Лицензираните инвестиционни посредници стават 85 с двата нови лицензирани днес от Комисията за финансов надзор. От тях 25 са банки и 60 са небанкови финансови институции, инвестиционни посредници по смисъла на ЗППЦК.

Издадените днес лицензи са на Адамант Кепитъл Партнърс АД, гр. София и АВС финанс ЕАД, гр. София.

Адамант Кепитъл Партнърс АД е посредник с т. нар. „среден лиценз“. Има едностепенна система на управление, като в Съвета на директорите (СД) влизат: Иван Желев – изпълнителен член, Божидар Кунов – изпълнителен директор, Мирослав Великов – зам.-председател на СД. Основни акционери в дружеството са Адамант Капитал АД с 60% и Божидар Кунов с 30%.

В 14-дневен срок дружеството следва да удостовери, че е внесен изцяло изискуемия капитал по чл. 8, ал.1 от ЗПФИ, както и встъпителната вноска във Фонда за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа (ФКИЦК).

АВС финанс също е със среден лиценз и едностепенна система на управление. В СД влизат: Венцислав Любомиров, Сирма Атанасова и Надя Будимова. Единствен учредител на посредника е Таня Христова.

В 14-дневен срок дружеството следва да удостовери, че е внесена встъпителната вноска във ФКИЦК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още