IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P повиши кредитния рейтинг на Българо-Американска кредитна банка

Standard & Poor's очаква в резултат на сделката пред БАКБ да се открият нови възможности за подобрена финансова гъвкавост

10:09 | 05.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
S&P повиши кредитния рейтинг на Българо-Американска кредитна банка

На 4 септември Standard & Poor’s обяви, че във връзка с придобиването на 49,99% от акциите на Българо-Американска кредитна банка от Allied Irish Banks, P.L.C., дългосрочният кредитен рейтинг на БАКБ е повишен от ниво ВВ до ниво ВВ+. Краткосрочният рейтинг е потвърден на ниво B. Перспективата е стабилна.

На 25 февруари 2008 г. Standard & Poor’s постави рейтинга на банката под наблюдение с позитивни изгледи, изразявайки виждането, че при успешно придобиване на акции от страна на Allied Irish Banks P.L.C., окончателният рейтинг на Банката би надвишил самостоятелния поради очакваното засилване на пазарните позиции и финансовата стабилност на БАКБ заради потенциалната подкрепа на акционер като Allied Irish Banks, P.L.C.

Standard & Poor's очаква в резултат на сделката пред БАКБ да се открият нови възможности за подобрена финансова гъвкавост, по-добро управление на риска и разширяване на бизнеса.

От началото на днешната борсова сесия няма сделки с акциите на БАКБ. Вчера те поевтиняха с 1,47 на сто до 57 лв. за брой.

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още