IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 3 септември

08:05 | 03.09.08 г.
Преглед на печата за 3 септември

Най-сетне закон ще регулира работата на оценителите
в. Сега

Най-сетне специален закон ще санкционира работата на оценителите, след като за 18 години държавната и общинската собственост бяха разпродадени в много случаи на скандално ниски цени.
Проектозаконът за независимите оценители ще бъде внесен в парламента тази есен. Сега гилдията работи само по една наредба, в която няма нищо конкретно за дейността им, както и не се предвиждат наказания и отнемане на лиценз. В момента единствено Агенцията за приватизация издава лицензите.

Банките информират неохотно за вдигане на лихви и такси
в. Сега

Родните банки нямат единна практика как да уведомяват клиентите с взет кредит, че са променили лихвата. Много хора у нас се оплакват, че разбират със закъснение за поскъпналия си заем едва след като получат поредното извлечение, и то ако изобщо получават.
Повечето банки информират за по-високите лихви по различни канали, като това трябва да е упоменато в договора. Ако не е, клиентът трябва да прочете общите условия на банката за съответния кредит, за да види как е уреден въпросът. Всички трезори твърдят, че излагат информацията за промените на "видни и достъпни места" в клоновете на банките, а също и на интернет страниците си.

България обмисля контрамерки срещу турските превозвачи
в. Дневник

До края на септември българската страна ще наложи адекватни мерки спрямо турските превозвачи, ако двете администрации не обсъдят едностранно въведената пътна такса за българските товарни камиони и автобуси. Това съобщи шефът на изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Володя Киров по повод таксата от 83 евро, която българските автобуси и товарни камиони плащат от 1 септември при влизане в Турция.

Категорично: Пречиствателната станция в Синеморец никога не е работила
в. Дневник

"Експерименталният пречиствателен модул в Синморец никога не е работил". Това изненадващо заяви вчера кметът на селото Петко Костадинов. Признанието му дойде в отговор на въпросите, какво предстои, след като проверката за годността на пречиствателното съоръжение в селото, извършена от "Басейнова дирекция" - Варна е приключила с решение за издаване на наказателни постановления и налагане на актове на кмета на община Царево Петко Арнаудов и главния архитект на общината. В нейната структура влиза и Синеморец.

ЕС забранява домакините и сексбомбите в рекламите
в. Новинар

Съпругите от рекламите, разтревожени от лекетата по белите ризи на мъжете си, ще останат в историята заедно със секскуклите, продаващи всичко - парфюми, алкохол, мебели и автомобили. Европейският парламент ще гласува днес резолюция за премахване на сексуалните стереотипи в рекламите, телевизионните игри и медийните продукти. С документа се препоръчва на държавите членки на ЕС да учредят национални органи за медиен надзор, в които да има специален отдел за равенство между половете. Проектът на документа, внесен от шведската депутатка Ева-Брит Свенсон, беше подкрепен от Комисията по правата на човека в Европарламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 22.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още