IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ремонтират пътната мрежа на община Ловеч за 3,5 млн. лв.

Сдружение „Пътстрой-Пътприбор“ спечели откритата процедура за възлагане на обществена поръчка по инфраструктурния проект

13:43 | 02.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Ремонтират пътната мрежа на община Ловеч за 3,5 млн. лв.

Сдружение „Пътстрой-Пътприбор“ спечели откритата процедура за възлагане на обществена поръчка по инфраструктурен проект „Рехабилитация на общинска пътна мрежа на Община Ловеч“, съобщи кметът Минчо Казанджиев, цитиран от БТА.

Сдружението се класира на първо място с цена за изпълнение 3,492 млн. лева без ДДС. Партньори в сдружението са „Пътприбор“ ООД-София и „Пътстрой-Габрово“ АД. Като подизпълнител е посочена фирмата „Инжстрой“ ЕООД-Плевен.

На второ място е класиран Холдинг Пътища АД с цена за изпълнение 3,714 млн. лева без ДДС.

Сдружението Пътстрой-Пътприбор ще извърши рехабилитацията на две отсечки от общинската пътна мрежа, които обслужват едни от най-големите населени места в общината - селата Българене, Стефаново, Малиново, Дъбрава, Казачево. Изпълнението на инфраструктурния проект ще даде възможност на живеещите в тези села да имат по-добра връзка с общинския център, това ще допринесе и за развитието на туризма, тъй като в едно от селата има архитектурен резерват с повече от 100 обекта.

Това е първият проект на Община Ловеч, който се финансира от структурните фондове на ЕС и конкретно от Европейския фонд за регионално развитие. Договорът за безвъзмездната финансова помощ по Оперативната програма „Регионално развитие“ беше сключен в началото на юни. Общата сума на проекта е 4,879 млн. лв.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още