IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пловдив инвестира 36 хил. лв. в система за GPS контрол в градския транспорт

За GPS устройствата фирмите са платили по 380 лв. за всяко превозно средство

16:28 | 01.09.08 г.
Пловдив инвестира 36 хил. лв. в система за GPS контрол в градския транспорт

Автобусите от градския транспорт в Пловдив от днес се контролират чрез въведената в действие GPS система за проследяване.

За въвеждането в експлоатация на системата общината е изразходвала 36 хил. лева, което се окачествява като символичен разход на фона на очаквания ефект за общината, пътниците и собствениците на петте превозвачески фирми, които покриват маршрутите на градския транспорт. За GPS устройствата фирмите са платили по 380 лв. за всяко превозно средство.

Над 200 от автобусите са оборудвани с необходимите устройства, а извън системата за контрол остават около 40. Спазването на разписанията и коректното движение по маршрутите се следи от 8 диспечери, които работят на две смени.

В ход е и подготовката на проект за електронни информационни табла по спирките за разписанието на градските рейсове. Тяхното монтиране е част от проекта за въвеждането на електронното таксуване, което общината предвижда да започне догодина. Параметрите и стойността на този проект са в процес на уточняване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още