IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Множество ОСА през седмицата

В четвъртък ще бъдат въведени за търговия новите акции от увеличението на капитала на Агро Финанс

08:14 | 01.09.08 г.
Множество ОСА през седмицата

Днес ще се проведат Общи събрания на акционерите на Трансстрой Бургас АД и Електроника АД.

Във вторник ОСА ще има и на Армейски Холдинг АД, като същият ден е последният за сключване на сделки с акциите на ХД Дунав и на ТБ Корпоративна търговска банка АД с право на глас в предстоящото ОСА на двете дружества. ОСА на банката ще гласува дивидент за 2007 г. да не се разпределя.

Търговията с правата на Експат Бета АДСИЦ приключва на 2 септември, вторник. Обект на търговия са 2 млн. права, които дават право на записване на 2 млн. акции с номинална и емисионна цена 1 лев.

В сряда ще се проведе ОСА на Тодоров АД, на което ще се гласува по проект за продажба на хотелска база, находяща се в с. Брестовица, с принадлежащото към базата оборудване, за цена 3,1 млн. лева. Приходите от продажбата на хотелската база се планира да бъдат използвани за преструктуриране кредитите на Тодоров АД.

Същия ден ще се проведе и ОСА на Фонд за земеделска земя Мел Инвест АДСИЦ, на което ще се гласува за разпределяне на финансовия резултат за 2007 г.

В четвъртък ще бъдат въведени за търговия новите акции от увеличението на капитала на Агро Финанс. Последното увеличи капитала си от 16 137 954 на 32 219 708 лева чрез издаване на 16 081 754 броя акции с номинал 1 лев.

Също в четвъртък ще приключи търговията с правата на Арко Тауърс АДСИЦ. Дружеството предложи за записване 130 хил. акции с номинална стойност 1 лев и емисионна цена 113 лева. Броят на издадените права е 650 хил.

Работната седмица приключва с ОСА на Катекс и Специализирани Бизнес Системи АД. Акционерите на Катекс АД ще гласуват за дивидент от 30 стотинки на акция.

В петък е последният ден за покупка на акции от капитала на БТК с право на глас в ОСА на телекома, а Софарма ще обяви месечните финансови данни за август. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още