IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на САФ Магелан пада с 40%, продажбите се увеличават 2,3 пъти

Причината за влошаване на крайния финансов резултат е в по-бързия темп на нарастване на разходите по икономически елементи и финансовите разходи в сравнение с този при продажбите

16:29 | 30.08.08 г.
Печалбата на САФ Магелан пада с 40%, продажбите се увеличават 2,3 пъти

Въпреки внушителния ръст на консолидираните продажби от 2,3 пъти до 23 млн. лв., нетната печалба на дружеството отчита спад от 40 на сто до 426 хил. лв., става ясно от консолидирания отчет на компанията, представен чрез БФБ-София.

Причината за влошаване на крайния финансов резултат е в по-бързия темп на нарастване на разходите по икономически елементи и финансовите разходи в сравнение с този при продажбите. Оперативните разходи се увеличават 2,44 пъти, а финансовите разходи бележат повишение от 6,65 пъти до 419 хил. лв.

От 31 юли 2008 г. емисията акции на САФ Магелан АД беше преместена от Неофициален пазар на акции, сегмент „В” на Неофициален пазар на акции, сегмент „А”.

Предметът на дейност на САФ Магелан АД е свързан с търговия, съхранение и логистика на хранителни стоки, предимно на охладени и замразени продукти. Дружеството притежава хладилна база в столичния квартал “Дружба”, както и хладилни автомобили с които доставя, до всяка точка на България.

От САФ Магелан очакват през 2008 г. консолидираните приходи от продажби да надхвърлят 50 млн. лв. Ще бъдат насочени допълнителни усилия към развиване на дейността на групата в Румъния и Македония, се казва още в материалите към тримесечния финансов отчет на компанията. САФ Магелан възнамерява да стартира и интернет магазин за хранителни стоки.


 

Свързани компании:

САФ Магелан АД(6S2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още