IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 30 август

09:42 | 30.08.08 г.
Преглед на печата за 30 август

Българите ще купят тази година 370 000 стари коли

в. Сега

Прогнозите на вносителите на коли за тази година сочат, че до края на 2008-а в България ще бъдат купени близо 370 000 употребявани леки коли, камиони и автобуси. Това съобщиха вчера от Асоциацията на автомобилните производители по време на откриването на варненския автосалон.

Само през първото полугодие по данни на КАТ българите са купили 180 000 употребявани возила. Ако прогнозата за 2008 г. се сбъдне, ръстът в продажбата на стари коли ще е 10%. Продажбите на нови коли тази година ще скочат с 15%, но става въпрос за около 65 000 автомобила, посочи вчера председателят на Съюза на вносителите на автомобили в България Стефан Хаджиниколов. През първите 6 месеца на годината у нас са продадени малко над 35 000 нови коли. 25% от продажбите са във варненския регион.

Жеваго дотича в “Кремиковци”

в. Стандарт

Константин Жеваго неочаквано долетя в "Кремиковци" вчера, научи "Стандарт". Това е първата му визита, откакто дружеството беше обявено в несъстоятелност, а неговата фирма "Ворскла стийл" бе избрана да работи на ишлеме в завода преди няколко месеца. Украинският милиардер пристигна само ден след като бе тиражирано намерението на бившия собственик на комбината - Валентин Захариев, да поеме ръководството на "Кремиковци".

Бизнесменът прекара пет часа в комбината на срещи с директорския съвет и синдикатите. Пред тях Жеваго изложи и плановете си за развитието и модернизацията на предприятието. "Направих подробен оглед на "Кремиковци" и се запознах с възможностите на комбината. Убеден съм, че с големите инвестиции, които съм готов да вложа, ще изправя на крака металургичното предприятие до три години", заявил Жеваго. Той обаче поискал по-активно участие на държавата. С 25-процентния си дял тя може да изразява по- твърда позиция в конкретния случай, обяснил олигархът.

Данъчни погват богаташите

в. Стандарт

Есенна данъчна атака очаква богаташите в цялата страна. Проверките започват със 70 пловдивчани, които през последните три години са закупили имоти и скъпи автомобили. Ще се проверяват тези, които са закупили жилища на стойност над 100 хил. евро или коли за над 80 000 евро. Данъчните ще проверят дали са обявили високи доходи, достатъчни за скъпите покупки, и дали са платили данъци за тях. За 2007 година четирима пловдивчани са обявили облагаеми доходи над 500 хил. лв. в декларациите си.

Следващата проверка ще е в София, където списъците ще са още по-големи и ще включват придобити имоти в цялата страна. Данъчните ще се ровят в декларациите за последните 3 години. Ако има нередности, започват данъчни ревизии.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още