IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глоба 20 хил. лв. за вносител на коли за нелоялна конкуренция

Производството е образувано по молба на НАР ООД, Хасково - официален представител на руската Автоваз - производител на Лада

12:31 | 29.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Глоба 20 хил. лв. за вносител на коли за нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция от 20 хил. лв. на „Елва Авто“ ЕООД, София за нелоялна конкуренция, съобщиха от комисията.

Производството е образувано по молба на НАР ООД, Хасково - официален представител на ОАО „Автоваз“, Толиати, Русия - производител на автомобили „Лада“.

Проучването на комисията показва, че „Елва Авто“ ЕООД неправомерно се представя и рекламира като официален представител на производителя. Дружеството е дилър на фирми-дистрибутори на „Лада“, но няма преки договорни отношения с ОАО „Автоваз“.

Комисията смята, че подобни действия са в състояние да повлияят на потребителския избор и да накърнят интересите на молителя. КЗК е постановила прекратяване на нарушението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още