IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китайци искат да строят завод за плоско стъкло в Разград

С откриването на завода за плоско стъкло в Разград ще се осигури работа на около 320 - 500 човека

17:32 | 27.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Китайци искат да строят завод за плоско стъкло в Разград

Целта на съвместната ни работа е пускането на завод за плоско стъкло в Разград с дневен капацитет 600 тона. Това съобщи на среща с областния управител Наско Анастасов Ли Вей, вицепрезидент на китайския холдинг Лоян Глас Груп, цитиран от БТА.

Заводът ще бъде проектиран и построен до 20 месеца от друг китайски концерн, като предварителното проектиране ще приключи след 60 дни, обясни Денис Бареков, представител на фирма Виа Пропъртис.

С откриването на завода за плоско стъкло в Разград ще се осигури работа на около 320 - 500 човека, а една трета от специалистите, които ще ги обучават и извършват пуска, ще бъдат от Китай.

Строителството на завода ще се финансира от китайската държавна банка Ексим банк, но собствеността върху мощностите ще бъде на българската фирма Виа Пропъртис, която е собственик на завод „Диамант“.

Инвестицията на китайския холдинг реално е вложение на зелено, тъй като кредитът ще започне да се връща година след функциониране на завода, допълни Бареков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още