IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Проектират нов пътен възел и обходен път при Дунав мост Русе тази година

Идеята е подкрепена от испански инвеститори, които имат стопански интереси в този район на Русе

15:30 | 27.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Проектират нов пътен възел и обходен път при Дунав мост Русе тази година

През тази година ще се проектират нов пътен възел при граничния пункт „Дунав мост“ и нов обходен международен път в Русе, който ще направи сегашният натоварен булевард „България“ вътрешноградска артерия, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, цитиран от БТА.

Идеята за пътния граничен възел и обходния път е подкрепена от испанския посланик и от испански инвеститори, които имат стопански интереси в този район на Русе.

Двата бъдещи обекта ще са част от проекта за удвояване на международния път Русе-Велико Търново, който през последните години се претовари опасно от трафика на ТИР-ове с Турция, смятат от русенското областно и общинско ръководство.

Гагаузов съобщи, че ще подкрепи предоставянето от държавния бюджет на около 500 хил. лв. на Община Русе за проект за укрепване на градския крайбрежен булевард. При него има опасни свличания и застрашени сгради поради изоставени укрития от Втората световна война, стана известно от думите на министъра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още