IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Община Русе задържа служителите си с по-високи заплати

За първа година размерът на работните заплати в частния сектор в Русе надвишава този в държавната администрация на страната

10:32 | 26.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Община Русе задържа служителите си с по-високи заплати

Кметът на Русе иска средната месечна брутна заплата на общинските служители да нарасне на 675,39 лв., според докладна записка до общинските съветници.

Целта на кмета Божидар Йотов е да спре изтичането на експертите със значителен и качествен професионален опит от общинската администрация към частния сектор, където за първа година размерът на работните заплати надвишава този в държавната администрация на страната, съобщи БТА.

Освен това на общинските конкурси за различни длъжности по правило се явяват кандидати без необходимата квалификация, констатира кметското ръководство.

Поради увеличението ще бъдат превишени лимитите за фонд „Работна заплата“ от около 1,9 млн. лв. до над 2 млн. лв. Разликата от 170 хил. лв. има възможност да бъде осигурена от собствени средства на общината, сочи кметът.

Нарастването на заплатите се основава и на намаляването на числеността на персонала с 12 на сто и на по-голямото служебно натоварване на чиновниците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още