IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Аварирал електропровод е причинил спирането на водата във Враца

Установени са значителни пропуски в работата на ЧЕЗ Разпределение при подаването на информация към потребителите за предстоящи планови прекъсвания

12:18 | 25.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Аварирал електропровод е причинил спирането на водата във Враца

Причината за прекъсване на подаването на питейна вода във Враца е аварирал електропровод, собственост на „В и К” ООД – Враца, стана ясно след проверка на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Комисията се самосезира и провери работата на ЧЕЗ във Врачански регион след редица публикации в медиите за възникнали проблеми по електроразпределителните мрежи и последвало спиране подаването на питейна вода.

Прекъсването на захранването на 9 и 10 август 2008 г. в някои от населените места в региона са следствие от силни грамотевични бури, които са довели до изключване на трансформаторен пост.

Регулаторът е установил и значителни пропуски в работата на „ЧЕЗ Разпределение България” АД при подаването на информация към потребителите за предстоящи планови прекъсвания или ограничения на снабдяването с електрическа енергия.

За решаването на констатираните проблеми в региона ДКЕВР задължи електроразпределителното дружество до края на септември да направи обстоен преглед на далекопроводите, собственост на В и К оператора и да даде предписания за привеждането на съоръженията в пълна техническа изправност.

ЧЕЗ Разпределение България се задължава да изпраща съобщения за предстоящите прекъсвания и ограничаване на електроснабдяването към всички кметове на селища, се казва в съобщението на регулатора. До средата на септември дружеството трябва да представи на ДКЕВР сведение за предвидените и предприети мерки при подобряване информираността на потребителите в малките населени места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още