IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лятна летаргия и в корпоративния календар

Десет общи събрания са насрочени за предстоящата седмица, не се очакват значими корпоративни събития

08:08 | 25.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Лятна летаргия и в корпоративния календар

Новата работна седмица се очаква да не бъде от най-активните за корпоративния календар на БФБ-София. Основните събития се очаква да бъдат общите събрания, които са 10 на брой, както и крайните срокове за търговия с книжата на още пет компании, в резултат на което ще може да бъде получено прави на участие и в техните общи събрания.

Седмицата започва с общите събрания на Ютекс Холдинг, АД, Биоиасис АД и Винъс АД. За първия работен ден е насрочено и ОСА на Арома АД, което привлича интереса заради скандалите около запорирането на акциите на дружеството от началото на месеца.

Същият ден е последната възможност за придобиване на акции от капитала на Гамакабел АД и Агрия Груп Холдинг АД, в резултат на което може да бъде придобито право на участие ОСА на двете дружества. Днес можем да очакваме и месечните резултати на Монбат АД.

Във вторник, 26 август, ще бъде проведено ОСА на Петър Караминчев АД. Същият ден и крайният срок за търговия с правата от увеличението на капитала на Пи Ар Си АДСИЦ.

В сряда е ОСА на Биоеко АД, а в четвъртък – на Статус имоти АДСИЦ. Третият ден от седмицата е и последната дата за търговия с правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на Адванс Терафонд АДСИЦ. Крайната дата за прехвърляне на правата е петък, 29 септември.

Работната седмица завършва с ОСА на Елените АД и Пиринхарт АД, а желаещите да участват в предстоящото ОСА на Специализирани бизнес системи имат последен шанс да придобият акции с право на това.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 02.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още