IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Малко над 50% е събираемостта на задълженията за парно в София

Като поощрение на коректните платци Топлофикация София монтира нови абонатни станции първо на блокове с висока събираемост, посочиха от дружеството

10:24 | 22.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Малко над 50% е събираемостта на задълженията за парно в София

Малко над 50% е събираемостта на задълженията за парно в София. Това каза днес пред журналисти заместник-изпълнителният директор на Топлофикация-София Иван Маринов, предаде БТА.

Ремонтна бригада на дружеството показа пред журналисти как става демонтирането на стара и поставянето на нова абонатна станция в топлофициран блок в столицата.

В момента събраните от дружеството суми за потребено парно и топла вода са малко над 50% от дължимото, посочи Маринов. Това е един фатален праг, каза той.

Според Маринов една от основните причини за ниската събираемост е насаденото в обществото мнение, че парното може да се ползва, а да не се плаща. Не бива да се толерират хората, които не плащат, обществото не бива да толерира подобно нещо, добави той.

Като поощрение на коректните платци Топлофикация София монтира нови абонатни станции първо на блокове с висока събираемост, посочиха от дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още