IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разрешиха проучването на подземни богатства в Тополовград и Момчилград

Правителството даде също съгласие да се продължи с десет години срокът на концесията на Лъки Инвест за добив на оловно-цинкови руди

13:50 | 21.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Разрешиха проучването на подземни богатства в Тополовград и Момчилград

Правителството разреши на „Дак-консулт“ ООД да търси и проучва строителни материали в площ от 16,3 кв. км в землището на с. Орлов дол, община Тополовград, съобщи правителствената информационна служба. 

Срокът на разрешението е една година.

„Екзакта 95“ ООД София получи разрешение за търсене и проучване на неметални полезни изкопаеми в община Момчилград. Разрешението предоставя тригодишно право на концесия в площ „Дуван дере“, с размер 2,7 кв. км, разположена в землищата на селата Соколино, Плешинци и Обичник.

Общо 57 100 лева ще вложи „Екзакта 95“ за търсене и проучване на подземните богатства. В работната програма на концесионера са заложени необходимите мероприятия по опазване на околната среда в община Момчилград.

Правителството даде също съгласие да се продължи с десет години срокът на концесията на „Лъки Инвест“ АД за добив на оловно-цинкови руди от находище „Джурково“, Пловдивска област.

Концесионерът се задължава да предостави цялостен работен проект за срока на концесията, който ще бъде продължен чрез сключване на допълнително споразумение към договора за предоставяне на концесия, сключен на 4 януари 2000 г.

С друго свое решение правителството разреши на „Мес Ко ММ5“ ЕООД да прехвърли изцяло правата и задълженията по предоставената концесия за добив на въглища на „Канина“ ЕООД, Перник, без да се изменят условията. Концесията засяга участък „Канина“ от находище „Гоцеделчевски въглищен басейн“, община Гърмен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още