IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Надзорният съвет на АП одобри сделката за ТЕЦ Бобов дол

Цената по сделката е 100 млн. лв., а предвидените инвестиции възлизат на 68,45 млн. лв.

13:17 | 21.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Надзорният съвет на АП одобри сделката за ТЕЦ Бобов дол

Надзорният съвет на Агенция за приватизация (АП) одобри двустранно парафирания проект на договор за приватизационна продажбата на 100% от капитала на „ТЕЦ Бобов дол” ЕАД, съобщиха от агенцията.

Търгът с явно наддаване за дружеството бе спечелен от „Консорциум енергия МК“ АД – една от двете компании на финалната права на приватизационната процедура, като и двете въпросни фирми (заедно с „Минна компания“ ЕООД) са контролирани от Христо Ковачки.

Цената по сделката е 100 млн. лв., а предвидените инвестиции възлизат на 68,45 млн. лв.

Следприватизационни задължения на купувача по силата на приватизационния договор включват“ да приведе дейността на дружеството в съответствие с разпоредбите на Европейското общностно право относно контрол и опазване на околната среда от замърсяване, като осигури необходимите за това инвестиции; да осигури за срок от 5 години извършването на инвестиции за 35 млн. евро; да вземе мерки за получаване на комплексно разрешително; да осигури в срок до 31.12.2011 г. дружеството да изкупува български въглища в количество не по-малко от 1,75 млн. т годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:21 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още