IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

НАП иска фалит на 98 фирми от района на Русе

След обявяването в несъстоятелност на тези фирми със съдебно решение ще им бъде назначен синдик, който да разпродаде техните активи, за да бъдат покрити задълженията им към държавата

13:02 | 21.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
НАП иска фалит на 98 фирми от района на Русе

Териториалната дирекция на Национална агенция по приходите (НАП) в Русе иска фалит на 98 фирми от района, съобщиха от дирекцията.

След обявяването в несъстоятелност на тези фирми със съдебно решение ще им бъде назначен синдик, който да разпродаде техните активи, за да бъдат покрити задълженията им към държавата.

Публичните изпълнители от териториалната дирекция в Русе вече са изпратили до дирекция „Търговска несъстоятелност“ на Агенцията за държавни взимания в София исканията за откриване на производство по несъстоятелност за тези фирми, тъй като те са изпаднали в продължителна неплатежоспособност или свръхзадлъжнялост.

От тях 88 са отдавнашни участници в публичния регистър за длъжници без имущество и парични средства, като общият им дълг е над 38 млн. лв.

Лидер, според обема на задълженията, е „Адамов“ ООД с повече от 4,3 млн. лв. дълг. Предметът на дейност на фирмата е търговия на едро с хранителни продукти, напитки и тютюневи изделия.

На другите десет фирми, дължащи общо 6,6 млн. лв., е наложено обезпечение върху тяхно движимо и недвижимо имущество. Сред тях с най-много дългове - 1,5 млн. лв., е „Бимас“ АД, която е първата в България петролна рафинерия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още