IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

От днес стартира търговията с Капман Грийн Енерджи Фонд

Капман Грийн Енерджи Фонд АД ще финансира изграждането на инсталации, произвеждащи енергия от вода, вятър, слънце и биомаса

09:55 | 21.08.08 г.
От днес стартира търговията с Капман Грийн Енерджи Фонд

Днес беше въведена за търговия емисията на Капман Грийн Енерджи Фонд АД с борсов код C4P, съобщиха от дружеството. Емисията е разпределена в 500 хил. акции с номинал 1 лев.

Капман Грийн Енерджи Фонд ще финансира изграждането на инсталации, произвеждащи енергия от вода, вятър, слънце и биомаса. Предвидени са средства за проучване и развойна дейност, като амбициите на мениджмънта са през следващите пет години фондът да се утвърди като най-големия български фонд, фокусиран в този вид инвестиции.

Бизнесът със „зелена” енергия тепърва стартира у нас, като освен повишаване цената на електроенергията се очакват зелени сертификати, сертификати за вредни емисии, грантови финансирания и много други възможности, свързани с този сектор.

Основни акционери в Капман грийн енерджи фонд са Пропърти дивелопърз ООД с 80% от капитала и Капман АД с 20%. Мажоритарен собственик на Пропърти дивелопърз ООД е Октавиан Туркан, който притежава 90% от капитала на дружеството.

“Основната стратегия на фонда е да бъдат избрани проектите, да се подпишат предварителни договори и тогава да реализираме увеличението на капитала на фондовата борса. За нас е много важно инвеститорите да знаят в какви проекти точно ще бъдат инвестирани парите им. Заложеният план е първото увеличение да е за около 10 милиона, три до пет проекта, които да наберем до края на 2008 г.”, заяви Николай Ялъмов, изпълнителен член на съвета на директорите на Капман Грийн Енерджи Фонд.

До момента няма сделки с акциите на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още