IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Забраниха строителните разрешителни за идейни проекти във Варна

Причината е, че до пропадналия днес път между 2 варненски квартала има строеж, чието разрешително е издадено върху идеен проект

16:01 | 19.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Забраниха строителните разрешителни за идейни проекти във Варна

Кметът на Варна Кирил Йорданов издаде заповед, с която се забранява издаване на строителни разрешение на идейни проекти, съобщи БТА.

Причината за заповедта е строежът в близост до пропадналия днес път между кварталите „Аспарухово“ и „Галата“, чието строително разрешение е издадено именно върху идеен проект.

Експерти от РДНСК във Варна ще направят оглед на строителния обект и ще подготвят експертиза дали са спазени указанията за укрепителните работи, заяви Йорданов. Освен това експертите ще отговорят и на въпроса има ли незаконно строителство извън одобрения идеен проект.

Със своя заповед Йорданов сформира и общинска комисия, която да направи оглед на пропадналия терен. Тя трябва да прецени какво е състоянието на пътя в момента и какви мерки трябва да се предприемат. В комисията има експерти и от ВиК.

Кметът каза още, че възложителят и строителят на обекта са дали уверение, че ще поемат разноските по възстановителните работи на пътя. По думите му те са дали срок, че до пет седмици ще възстановят пътя.
Пропадналият участък ще бъде обграден и обезопасен.

Заради пропадането на пътя се прави реорганизация на движението на градския транспорт и личните автомобили в района. По думите на кмета маршрутът на автобусите по обиколните трасета се удължава и интервалът им на движение ще се увеличи с около 10 минути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още