IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КЗК одобри сделката за Параходство Български морски флот

КЗК счита, че концентрацията няма да промени пазарното статукво и не се очаква да доведе до засилване на господстващото положение

12:43 | 19.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК одобри сделката за Параходство Български морски флот

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши придобиване от страна на „Кей Джи Маритайм Шипинг” АД, гр. София, на акции, представляващи 70% от капитала на „Параходство Български морски флот” ЕАД, гр. Варна, става ясно от съобщение на комисията.

„Кей Джи Маритайм Шипинг” АД планира да запази предмета на дейност на придобиваното предприятие, да утвърди позициите му и да увеличи общия тонаж на корабите.

„Параходство Български морски флот” ЕАД е най-голямата компания корабособственик в България до момента на сделката и притежава господстваща позиция в национален мащаб на пазара на морски превоз на товари. От своя страна, „Кей Джи Маритайм Шипинг” АД не упражнява подобна дейност на територията на страната.

КЗК счита, че концентрацията няма да промени пазарното статукво и не се очаква да доведе до засилване на господстващото положение или ограничаване на ефективната конкуренция в бранша.

Сделката за продажбата на „Параходство Български морски флот” бе сключена след проведена приватизационна процедура, а платената сума по нея възлиза на 440,1 млн. лв. Предвидените инвестиции в дружеството за следващите десет години са за близо 780 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още