IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Месечна санкция от 3330 лв. за завода на Каменица в Хасково за замърсяване

Над 10 пъти е превишено количеството на разтворените фосфати, химическата потребност от кислород е завишена с над два пъти

12:20 | 19.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Месечна санкция от 3330 лв. за завода на Каменица в Хасково за замърсяване

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) Хасково е наложила текуща месечна санкция в размер на 3330 лв. на Пивоварен завод – Хасково, собственост на „Каменица” АД, съобщиха от инспекцията.

Наказателното постановление е разписано от министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров.

Причина за наложената глоба е констатирано замърсяване на околната среда и неспазване на определените в разрешителното за заустване на отпадни води в повърхностен воден обект индивидуални емисионни ограничения.

При проверка през май на пречиствателната станция, собственост на пивоварния завод, е установено, че всички съоръжения и инсталации работят в нормален технологичен режим. Резултатите от взетата водна проба показват превишение на някои от емисиите, определени в разрешителното за заустване.

Над 10 пъти е превишено количеството на разтворените фосфати, химическата потребност от кислород е завишена с над два пъти. Над пределнодопустимите стойности са амониев азот и мазнини от растителен и животински произход.

Санкцията ще се плаща от май тази година до преустановяване на причиненото замърсяване и констатиране на нови по–ниски стойности на замърсителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още