IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започна изпълнението на първата велоалея в София

Алеята, която ще минава по "Евлоги Георгиев", ще бъде готова през септември

10:59 | 19.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Започна изпълнението на първата велоалея в София

От 17-18 август започна изпълнението на първата велоалея, която ще минава по “Евлоги Георгиев” и ще бъде готова още през септември. Това заяви пред Dnes.bg Велизар Стоилов, зам.-кмет “Транспорт и комуникации” към Столична община.

Това стана възможно след успешно приключилия конкурс за построяването на алеята.

За втора алея - по бул. “Цар Борис” III – от спирка “Шипка” до Руски паметник, тръжната процедура ще бъде повторена, тъй като „участниците в нея са дали пъти по-голяма цена от парите, които ние сме предвидили“, коментира още Стоилов.

Планирани са пет лъча за реализирането на велосипедна инфраструктура в София. От “Софтпроект” подготвят изграждането на велоалеи в “Младост”, в “Люлин”, в източната и западната част на София.

Реално трасетата няма да могат да се изпълнят, въпреки че са предвидени за тази година. Проектът е заложен в бюджета. Столичната община е обещала 5 милиона лева за велосипедна и пешеходна инфраструктура.

Предвижда се поставянето на съоръжения, където да бъдат оставяни велосипедите. Те ще бъдат поставени на 7-10 места. Има и запитвания от организации, включително и неформални сдружения, които също искат на своя сметка да изградят такива стоянки за велосипеди.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още