IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Туризмът ни: Фалити, бетон и екс-соц туристи

Тази година има отлив на туристи от Скандинавските страни и Великобритания, но пък бившият соцблок се завръща - Полша, Унгария, Чехия отново атакуват курортите ни

17:47 | 18.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Туризмът ни: Фалити, бетон и екс-соц туристи

"Очакваме добра година за туризма, защото през последните 5 години отбелязваме ръст от около 10% годишно", каза пред Dnes.bg председателят на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) Донка Соколова.

Туристопотокът обаче не отговаря на ръста на строежа на нова леглова база, призна тя и допълни, че ако 10 на сто е ръстът на туристите и 40% - на леглата, курортите ни винаги ще изглеждат празни.

"Презастрояването по нашето Черноморие е факт и връщане назад няма. Това, че ще има фалити, това, че се продават хотели е факт", каза Соколова, която прогнозира, че този сезон ще има ръст и на туристопотока, и на приходите от туризъм.

"Но ние се намираме пред една пропаст и всяка погрешна стъпка би могла да ни върне в изходна позиция", допълни тя.

По думите й тази година има отлив на туристи от Скандинавските страни и Великобритания, но пък бившият соцблок се завръща - Полша, Унгария, Чехия отново атакуват курортите ни.

Пред Dnes.bg Соколова заяви, че неразбориите с визите за руски туристи се дължат на липсата на всякаква организация и координация на нашите консулски служби с външното ни министерство.

"В момента проблемът от Москва се премести в Санкт Петербург. По простата причина, че консулът от Санкт Петербург беше преместен в руската столица. Това е истината за руските визи", каза тя.

Вижте още
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още