IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК: Твърденията за монополно положение са неоснователни

От БТК заявяват, обаче, че всички промоции на компанията са в съответствие с регулаторните изисквания в България

17:02 | 18.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
БТК: Твърденията за монополно положение са неоснователни

Във връзка с подадената от М-Тел жалба в Комисията за защита на конкуренцията, от БТК заявиха, че не могат да направят коментар относно конкретни правни твърдения на мобилния оператор, тъй като към настоящия момент официално копие от жалбата не е постъпвало в деловодството на компанията.

От БТК заявяват, обаче, че всички промоции на компанията са в съответствие с регулаторните изисквания в България.

“Услугите, които предлагаме се предоставят над разходите, свързани с тях. Всяка от услугите, които предлагаме, се предоставя и необвързано и по този начин не се създават условия за ценови злоупотреби”, е становището на БТК.

В отговор на твърденията за де факто „монополно положение” на пазара на ADSL-достъп до интернет, бихме желали да отбележим, че БТК има сключени и действащи договори за т.нар. „битстрийм достъп”, позволяващи на всички конкуренти на телекома да получат достъп но крайния клиент.

Наред с това следва да се отбележи, че съгласно последния доклад на КРС, БТК има 22% дял от общия пазар на интернет услуги в България. Тези данни ясно показват, че твърденията за монополно положение на БТК АД на този пазар са безпочвени, се казва още в съобщението.

От БТК подчертават, че трайната политика на компанията винаги е била да предлага по-добри услуги на по-добра цена на българските потребители.

"По тази причина не е изненада непрестанното тенденциозно обжалване от страна на конкуренти на новите по-добри продукти, които предлагаме за клиента. Това обаче не би могло да доведе до развитие на пазара, а само до нагнетяване на напрежението и отвличане на вниманието на обществото от най-наболелите проблеми в сектора, а именно най-високите цени за терминиране в мобилни мрежи в Европа, които българинът плаща", заявяват още от телекома.

Днес нямаше сделки с акциите на БТК. За последно те са се търгували на 6 август на ниво от 8,50 лв. за брой.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още