IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Няколко Общи събрания и старт на търговия с права през седмицата

В спокойната откъм събития предстояща работна седмица ще започне търговията с правата на Експат бета и ще приключи тази с правата на Пи Ар Си АДСИЦ

08:25 | 18.08.08 г.
Няколко Общи събрания и старт на търговия с права през седмицата

Седмицата стартира с Общо събрание на акционерите на Българска Холдингова Компания, на което ще се гласува за разпределяне на финансовия резултат за миналата година.

Днес е и последната дата за сключване на сделки с акциите на Тодоров АД, в резултат на което приобретателят ще може да участва в предстоящото ОСА на дружеството. На същото ще се гласува за продажба на хотелска база, находяща се в с. Брестовица с принадлежащото към базата оборудване, за цена 3 100 000 лева. Предвижда се приходите от продажбата на хотелската база да бъдат използвани за преструктуриране кредитите на Тодоров АД.

Утре е и последната дата за покупка на акции от капитала на Булгартабак Холдинг АД с право на участие в предстоящото ОСА. На него ще бъде гласувано по проект за извършване на дарение от Булгартабак-Холдинг АД на фондация "Фонд за финансиране на социалните разходи от приватизацията на Булгартабак-Холдинг АД" с цел изплащане обезщетения на работници и служители от Пловдив-Юрий Гагарин-БТ АД, освободени по чл. 328 от КТ през периода 01.11.2006 год.-31.03.2007 год.

В сряда ще се проведе ОСА на Явор АД като акционерите ще гласуват по проект за увеличаване на капитала на компанията със собствени средства от 112 537 лв. на 15 079 958 лв., или точно 134 пъти.

В сряда стартира търговията с правата на Експат Бета АДСИЦ. Дружеството планира да осъществи увеличение на капитала си от 3 млн. на 5 млн. лв. чрез издаване на 2 млн. акции с номинална и емисионна стойност 1 лев. Броят на издадените права е 2 млн. с присвоен борсов код E7PA. Дружеството ще инвестира до 80% от активите в жилищни, търговски и офис имоти, до 50% във ваканционни, индустриални и логистични имоти, земеделска земя с цел урегулиране и до 40% от активите в земеделска земя с цел отдаване под аренда.

На 20 август е и последната дата за придобиване на акции от капитала на Специализирани Бизнес Системи АД и на Катекс АД с право на глас в ОСА на двете дружества. На събранието на Катекс ще бъде гласувано за разпределяне на 30 ст. дивидент на акция.

В петък приключва търговията с правата на Пи Ар Си АДСИЦ. Издадени са 65 хил. броя права, като броят на акциите, предложени за записване, е 520 хиляди с номинална и емисионна цена от 10 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още