IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата – Мостстрой АД

Емисията на компанията ще бъде добавена към индекса BG TR30, а за изминалата седмица акциите на Мостстрой поскъпнаха с близо 14 на сто

10:45 | 16.08.08 г.
Акция на седмицата – Мостстрой АД

Книжата на инфраструктурната компания Мостстрой АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в традиционното седмично издание “Акция на седмицата”.

Акциите на Мостстрой за последната седмица “напреднаха” с 13,55% до 22,90 лева като 3 995 броя акции в 75 сделки смениха притежателя си за последните 5 търговски сесии. Освен това в петък стана ясно, че емисията на Мостстрой ще бъде добавена в базата на равнопретегления индекс BG TR30.

През юни Общото събрание на акционерите на Мостстрой реши да бъдат разпределени 4 безплатни акции за всяка стара, след петторно увеличение на акционерния капитал на дружеството чрез собствени средства. Капиталът ще бъде увеличен от 1 114 940 лв. на 5 574 700 лв., чрез издаване на 4 459 760 нови поименни безналични акции с номинална стойност 1 лев.

На същото събрание Управителният съвет на Мостстрой беше овластен да сключи сделки по възлагане на изпълнение на строително-монтажни работи (СМР) и строително-ремонтни работи (СРР) на обекти на територията на страната на дъщерните дружества на Мостстрой, а именно Мостстрой-София АД, Мостстрой-Пловдив АД и Мостстрой-Велико Търново АД и Релс ремонт ЕООД.

Общият размер на предвидените сделки е за 30 млн. лв.

Плановете на Мостстрой предвиждат листване на борсата у нас и във Варшава на Мостстрой Изток, което развива дейност в Полша и в Украйна. В процес на регистрация е Мостстрой - Запад, който да обхване дейността ни в Албания, Македония, Сърбия и Хърватска.

През май изпълнителният директор на Мостстрой АД Румен Йовчев заяви, че „Холдинг Пътища“ и „Мостстрой“ имат потенциала сами за две години да доизградят цялата автомагистрала „Тракия“, „което би означавало приходи от общо 300 млн. евро за двете дружества“. Освен това по думите на Орлин Хаджиянков, председател на УС на Холдинг Пътища заяви, че е възможно последното само да финансира доизграждането на последните 117 километра от «Тракия».

Все още липсват отчети за финансовите резултати на Мостстрой за първото тримесечие и шестмесечието.

За последните шест месеца акциите на Мостстрой губят почти 30%.

Авторът не притежава акции от капитала на Мостстрой.
Материалът не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.


 

Свързани компании:

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още