IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кей Джи даде парите за БМФ

В петък, 8 август, АП и Кей Джи подписаха официално приватизационния договор за продажбата на 70% от капитала на БМФ

15:11 | 14.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Кей Джи даде парите за БМФ

Консорциумът “Кей Джи Маритайм Шипинг” АД плати днес цената по сделката за приватизацията на “Параходство Български морски флот” ЕАД, която възлиза на 440,1 млн. лв., след което Агенцията за приватизация прехвърли собствеността върху 7 631 460 броя акции в полза на “Кей Джи Маритайм Шипинг”, съобщиха от АП.

В петък, 8 август, АП в качеството си на продавач и Кей Джи като купувач подписаха официално приватизационния договор за продажбата на 70% от капитала на БМФ.

Между основните параметри на сделката освен цената са и инвестиции в размер на 779,88 млн. лв. за 10 години. Средносписъчният брой на плавателния състав ще бъде 2432 човека.

Освен това, купувачът се задължава да поддържа средногодишен общ тонаж на корабите не по-малък от 1,3 млн. DWT. Не по-малко от 60% от общия тонаж на корабите трябва да плават под български флаг или под флага на друга държава от ЕС или от Европейското икономическо пространство.

При подписването от Кей Джи обявиха, че вече са към приключване преговорите им за закупуване на нови кораби, като се предвижда 3 от корабите да бъдат от българската корабостроителница Булярд, всеки с тонаж 55 хил. тона. Преговаря се също за закупуване на 10 кораба от корабостроителница от Южна Корея с тонаж 134 хил. тона всеки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още