IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дъщерно на Билборд с окончателен договор за покупка на имот във Варна

Покупката на имотите е във връзка с оповестените инвестиционни намерения за изграждане на нова офсетова и широкоформатна дигитална печатна база в бизнес център Bee Garden, гр. Варна

18:01 | 13.08.08 г.
Дъщерно на Билборд с окончателен договор за покупка на имот във Варна

Дигитал Принт ЕООД, което е 100% собственост на Билборд АД, е сключило окончателен договор за придобиване на недвижими имоти с обща площ 5 466 кв.м на стойност 4 880 000 евро, съобщи Билборд чрез "Бюлетин Investor.bg".

Покупката на имотите е във връзка соповестените инвестиционни намерения за изграждане на нова офсетова и широкоформатна дигитална печатна база в бизнес център Bee Garden, гр. Варна.

Договорът за покупко-продажба на недвижимите имоти е сключен въз основа на получен инвестиционен кредит в размер на 3 360 000 евро от Societe Generale Експресбанк – клон Варна със срок на издължаване 10 години. Остатъкът, в размер на 1 520 000 евро, е заплатен с част от предоставен на 01 август 2008г. заем от Билборд АД.

Дружеството Дигитал Принт ЕООД е сключило и договор за оборотен кредит в размер на 1 212 000 евро със Societe Generale Експресбанк – клон Варна при срок на издължаване 9 месеца, необходим за осигуряване на средства за производство.

Договореното обезпечение по двата договора за кредит е ипотека върху имотите, предмет на договора за покупко-продажба.

Днес книжата на Билборд отстъпиха с 0,57% до 5,22 лева при обем от 1 100 прехвърлени лота.

 

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още