IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БДЖ: Няма да сменяме влаковете с автобуси

БДЖ предвиждат в срок от 15 август до 15 септември пътническите влакове по участъка Дупница–Бобов дол да бъдат сменени с автобуси

16:12 | 13.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
БДЖ: Няма да сменяме влаковете с автобуси

БДЖ ЕАД предвижда само временно да бъдат подменени с автобуси една малка част от пътническите влакове, обслужвани от електрически мотриси от 32-ра и 33-та серия, т.е. на възраст над 35 години, съобщиха днес от железопътния превозвач.

Уточнението е във връзка със съобщение на БДЖ от преди 2 дни, според което започва поетапна подмяна на старите електирически мотриси на БДЖ с по-нови, и в тази връзка част от направленията на превозвача ще се обслужват временно от автобуси.

Съставите на част от останалите пътнически влакове, обслужвани от електромотрисни влакове от тези две серии, ще бъдат заменени с композиции от локомотиви и пътнически вагони, посочват от БДЖ.

За момента Български държавни железници предвиждат в срок от 15 август до 15 септември 2008 г. пътническите влакове, обслужващи железопътния участък Дупница – Бобов дол, да бъдат подменени с автобуси. Междувременно дружеството предприема действия за осигуряване на необходимия подвижен състав за извършването на железопътни превози в този участък.

При организацията за превоз с автобуси, цените и условията за превоз на пътници остават непроменени, подчертават от БДЖ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:06 | 13.08.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още