IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Две оферти за рехабилитация на пътя Дуранкулак-Каварна

Става дума за ЛОТ (Ловеч - Оряхово - Троян) 21 от транзитни пътища 5

14:52 | 12.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Две оферти за рехабилитация на пътя Дуранкулак-Каварна

Две оферти за рехабилитация на пътя Дуранкулак-Каварна бяха отворени днес в Национална агенция „Пътна инфраструктура“, съобщи БТА.

Става дума за ЛОТ (Ловеч - Оряхово - Троян) 21 от транзитни пътища 5. Общата стойност на програмата е в размер на 705 млн. евро, като 350 млн. евро от тях са заем от Европейската инвестиционна банка.

В офертата на консорциум Дуранкулак, където водещ партньор е „Хидрострой“ АД, е посочена сумата от над 15,486 млн. евро. Представени са две банкови гаранции от ДСК, като всяка една от тях е в размер на над 455 000 лв. В консорциума участва и „Инжстрой инженеринг“.

Другият участник, подал оферта за рехабилитация на пътя, е сдружение „Каварна“, което е с водещ партньор „Пътно строителство“ АД. В сдружението участва и фирма „Пътища и мостове“. В офертата е посочена сумата от над 14,897 млн. евро, а банковата гаранция от 450 000 евро е от Интернешънъл сет банк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:46 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още