IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Авария понижи налягането на газопровод на Булгаргаз

Към момента става въпрос за понижаване на налягането на преминаващия по тръбата природен газ

12:06 | 11.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Авария понижи налягането на газопровод на Булгаргаз

Тази сутрин е възникнала авария на националния газопровод, собственост на „Булгартрансгаз” ЕАД, съобщиха от Бугаргаз холдинг. Засегнатата част на газопровода се намира на около 10 км от с. Правешка Лакавица (община Правец), в планинска местност.

За Investor.bg от Булгаргаз обясниха , че няма нанесени материални щети на тръбата, затова фактически не е прекъснато газоподаването до потребителите в страната, както промишлени, така и битови. Към момента става въпрос за понижаване на налягането на преминаващия по тръбата природен газ.

Уредите на компанията са отчели слабо изтичане на газ, което не представлява никаква опасност за хората, но така или иначе мястото на аварията е отдалечено от населени места. От Булгаргаз поясниха, че непрекъснатостта на газоподаването е осигурена чрез т.нар. "байпас" на повредения участък на тръбата.

Екипи на Булгаргаз вече работят по отстраняване на повредата. Главният изпълнителен директор на „Булгаргаз холдинг” ЕАД Любомир Денчев, заедно със специалисти, също е отишъл на мястото на аварията. Възможно е тя да бъде отстранена до часове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още