IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

150 хил. лв. глоба на ПОК Доверие за увреждане на доброто име на конкурент

Производството е образувано по молба на ПОК Съгласие, София

11:04 | 07.08.08 г.
150 хил. лв. глоба на ПОК Доверие за увреждане на доброто име на конкурент

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция от 150 000 лв. на Пенсионно-осигурителна компания „Доверие” АД, София, за извършено нарушение по чл. 31, ал. 1 от Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от КЗК. 

С въпросната алинея се забранява увреждането на доброто име и доверието към конкурентите, както и на предлаганите от тях стоки или услуги чрез разпространяване на неверни сведения, както и чрез представяне на факти в изопачен вид.

Производството е образувано по молба на „ПОК Съгласие”, София.

Проучването на КЗК е установило, че представители на ответното дружество са организирали среща с работници и служители на габровска фирма, на която са разпространявали неверни сведения за молителя. Направени са изказвания, които увреждат доброто име на „ПОК Съгласие” и могат да повлияят на потребителите при подбор или промяна на пенсионен фонд, уточняват от комисията.

Според КЗК подобно поведение води до негативен ефект върху доверието към конкурентното дружество и би могло реално да увреди интересите му.

Постановено е прекратяване на нарушението.

През 2006 г. комисията наложи по няколко санкции и на двете компании за извършени нарушения по Закона за защита на конкуренцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 19.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още