IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 80% от работещите в хотелиерството се осигуряват на минималния праг

Много хора от вътрешността на страната сега работят в черноморските курорти и ще направим проверка в Агенцията за социално подпомагане дали някои от тях не получават помощи

09:05 | 07.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Над 80% от работещите в хотелиерството се осигуряват на минималния праг

Над 80 на сто от работещите в хотелиерството и ресторантьорството се осигуряват на минималния праг и декларират, че получават минимална работна заплата, съобщи министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова за резултатите от кампанията „Работете легално“ пред журналисти в Балчик.

Екипи на Главна инспекция по труда провериха туристически обекти в крайморския град и курорта „Албена“.

В туристическия бранш нарушения няма в големите вериги хотели, където работните заплати са между 600-800 лева, коментира Масларова, цитирана от БТА.

По думите й при проверки на инспекцията в по-малките обекти на въпроса „Каква заплата получавате?“ работещите записвали в анкетните листи „по ведомост“.

Министърът добави, че декларираните данни ще бъдат „засечени“ в Националния осигурителен институт и Националната агенция по приходите, за да се установи дали няма измами.

Много хора от вътрешността на страната сега работят в черноморските курорти и ще направим проверка в Агенцията за социално подпомагане дали някои от тях не получават помощи, предупреди Емилия Масларова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още